maanantai 23. elokuuta 2010

Valkosuklaa-juustoleivokset

Halusin tehdä viikonloppuna vietettyihin juhliin yksittäisiä leivoksia ja päädyin tekemään perinteisen valkosuklaa-juustokakun. Tein kakun pellille niin, että se oli helppo leikata siitä tasaisiksi paloiksi. Tällä reseptillä kakusta tuli noin 15 palaa.

200 g domino-keksejä
50 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
1/2 dl sokeria
150 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
2 limeä
valkoista ja tummaa suklaarouhetta

Murskaa domino-keksit kulhossa. Sulata voi mikrossa. Sekoita voisula keksien joukkoon ja painele seos pienen pellin tai uunivuoan pohjalle. Vaahdota kerma ja lisää tuorejuusto. Pilko valkosuklaa pieniksi paloiksi veitsellä. Lisää valkosuklaa ja sokeri kermavaahtoon. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Purista limeistä mehu ja kuumenna mehua hetki mikrossa. Purista vesi liivatelehdistä ja liota liivatteet kuuman limemehun sekaan. Lisää hieman jäähtynyt liivateseos muuhun seokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi. Leikkaa kakku paloiksi ja siirrä kakkupalat tarjoiluastiaan. Koristele kakkupalat suklaarouheella. Samalla reseptillä voi tehdä kakun esim.irtopohjavuokaan tai lasiseen kakkuvuokaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...