maanantai 31. lokakuuta 2011

Alkuruokien hurmiossa

Paistetut muikut palaa pitkän tauon jälkeen ruokakuvioihin. Ruokaa on kyllä tullut tehtyä, mutta bloggaaminen on jäänyt vähemmälle - yritän tehdä parannuksen!

Perjantaina vietettiin tyttöjen kesken 4-tähden illallista, jonka järjestäminen osui omalle kohdalle. Alkuruokana illallisella oli:

poron kylmäsavupaistia mustaherukkamoussella
mausteiset tomaatti-vuohenjuustopallot
parmesan-salaatti granaattiomenalla

Parmesan-salaatti granaattiomenalla
2-3 erilaista salaattia
parmesanraastetta
granaattiomenan siemeniä
sitruunamehua
mustapippuria
suolaa

Sekoita erilaiset salaatit keskenään. Raasta sekaan parmesanjuustoa. Lisää granaattiomenan siemenet, tilkka sitruunamehua ja mausteet. Tosi nopea, helppo ja maukas salaatti.

Mustaherukkamousse 
Mustaherukkamoussen tein edellisenä iltana jääkaappiin hyytymään. Moussesta tuli makeahkoa, joten sen voisi tarjoilla myös jälkiruokana, mutta tällä kertaa se yhdistettiin kylmäsavuporoon ja kyllä muuten oli hyvä yhdistelmä :)

100 g mustaherukoita
100 g mascarpone-juustoa
1 dl kuohukermaa
1/4 - ½ dl sokeria
tilkka limemehua
2 liivatetta

Soseuta mustaherukat. Vaahdota kuohukerma. Sekoita mustaherukkasose, juusto ja kuohukerma keskenään. Lisää sokeria pienissä erissä ja maista seosta välillä ettei tule liian makeaa. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna tilkka limemehua ja sulata liivatteet mehun sekaan. Sekoita liivateseos muuhun massaan tasaisesti. Kaada kannelliseen astiaan ja laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään. Tarjoile esim. poron kylmäsavupaistin kanssa.

Mausteiset tomaatti-vuohenjuustopallot
Tämän reseptin löysin kesällä ollessani kaverin mökillä yhdestä ruokalehdestä - mahtava löytö :) Valitettavasti nyt en muista lehden nimeä, enkä muista tarkalleen miten resepti lehdessä meni, mutta nyt se menee näin.

kirsikkatomaatteja
vuohenjuustoa (ilman reunoja)
seesaminsiemeniä
rosepippuria
mustapippuria
suolaa
välimeren yrttiseosta
unikonsiemeniä
ruohosipulia

Murskaa kokonaiset rosepippurit. Paahda seesaminsiemenet pikaisesti pannulla. Itse paahdoin näitä kuivalla, kuumalla pannulla noin 2 minuuttia. Valmista mausteseos yhdistämällä rosepippurit, seesaminsiemenet, rouhittua mustapippuria, ripaus suolaa, välimeren yrttiseosta, unikonsiemeniä ja silputtua ruohosipulia. Pese kirsikkatomaatit. Painele kirsikkatomaattien ympärille vuohenjuustoa niin, että sinulla on täysin valkoisia palloja. Pyörittele sen jälkeen pallot mausteseoksessa. Aivan mahtavan makuisia, ei voi muuta sanoa :)

Illallisen pää- ja jälkiruokiin palaan hieman myöhemmin.
Kiitos mahtavasta illasta!

3 kommenttia:

  1. Yhdistelmä mustaherukkamousse-kylmäsavuporo kuulostaa näin maistamatta jo aika voittajalta. Vuohenjuustopallot näyttää upeilta halkaistuina. Tarjoilitko ne näin puualustalta? Iskee illalliskateus. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista ja kyllä tarjoilin puualustalta, josta on tullut ihan mun suosikki "lautanen". Kyllä oli hyvää ruokaa, suosittelen kokeilemaan ja esim noi vuohenjuusto-tomaattipallot tekee tosi nopeesti, eli valmistelu aikaa ei paljon tarvita..

    VastaaPoista
  3. Näyttää ihan loistavalta Anne!! Tässä ehtikin jo vähän kaipaileen uusia reseptejä.. -Heidi

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...