Tänään oli kiva ilta, kun sain alkuillaksi kokkausseuraa ja päädyttiin tekemään porkkanamuffinsseja. Muffinssit (tai ainakin nämä) on tosi nopea tehdä ja parasta tekemisessä on koristelu :) Näissä käytettiin kaupasta ostettua prinsessa nomparellisekoitusta, jossa oli kivasti useita erilaisia koristeita. Kiitos vielä kokkausseurasta, otetaan pian uudestaan!
3-4 porkkanaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 dl mantelirouhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 dl sokeria
100 g sulatettua voita
2 kananmunaa
Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Sekoita kaikki kuiva-aineet ja mantelirouhe keskenään. Sekoita kuivaseos ja porkkanaraaste vuorotellen taikinaan varovasti käännellen. Jaa taikina paperisiin muffinssivuokiin tai voideltuun ja jauhotettuun muffinssipeltiin. Paista noin 20 minuuttia 200 asteisessa uunissa. Anna muffinssien jäähtyä ennen kuorrutuksen lisäämistä.
Kuorrutukseen tarvitset...
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
koristeita
Sekoita tuorejuusto ja sitruunamehu. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneiden muffinssien pinnalle ja ripottele koristeet päälle. Kyllä tuli varsinaisia prinsessaleivoksia :)
Homemade Blackberry Syrup
-
This chile-infused blackberry syrup is slow-burning, sweet and spicy, and
homemade. Inspired by a recipe in the September 2007 issue of Gourmet
Magazine,...
Ihanan näköisiä!!!!!!!! BuHuu kun en asu enää yläkerrassa :(. L.
VastaaPoistaOli kyllä ihan huioppuja - kiitos Anne kokkausseurasta! Himaan viemäni muffinssit meni kuumille kiville ja erityistä kiitosta sai mantelirouhe taikinan seassa (muistutti kuulemma Runebergin leivosta) ja se ettei muffinssi ollut liian makea.
VastaaPoistaSuloinen ja hyvänmakuinen kaikenkaikkiaan :-)
herre du milde,pakko kokeilla näitä!!muistuttavat hieman mazarin-kakkuja..
VastaaPoista