Uuniperunoita voi tarjoilla lisukkeena tai pääruokana. Itsella on tapana kotona tehdä näistä pääruoka ja yritän vain aina pitää huolen, että täytettä on tarpeeksi paljon :) Tässä pikaresepti uuniperunoiden lohitäytteeksi.
4 isoa uuniperunaa
150 g graavilohta
250 g ranskankermaa
pala purjoa
tilliä
ruohosipulia
suolaa
mustapippuria
Pese perunat hyvin. Kääri perunat folioon ja ripottele folion sisään haluamiasi mausteita esim. suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta. Kypsennä perunoita 200 -asteisessa uunissa noin 1 - 1 ½ tuntia. Kypsennysaika riippuu perunoiden koosta. Valmista sillä aikaa täyte. Pese ja paloittele purjo. Hienonna tilli ja ruohosipuli. Sekoita ranskankerma, purjo, tilli, ruohosipuli ja ripaus suolaa ja mustapippuria. Leikkaa lohi pieniksi paloiksi ja sekoita täytteeseen. Maista tarviiko täyte lisää suolaa tai mustapippuria. Laita jääkaappiin maustumaan, kunnes perunat ovat valmiit. Viillä perunat auki ja täytä ne lohitäytteella. Todella helppoa ja hyvää :)
Homemade Blackberry Syrup
-
This chile-infused blackberry syrup is slow-burning, sweet and spicy, and
homemade. Inspired by a recipe in the September 2007 issue of Gourmet
Magazine,...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti