Tässä ruotsalainen legenda Toast Skagen, joka on tullut myös Suomessa hyvin tunnetuksi. Toast Skagenista, kuten niin monesta muusta reseptistä löytyy useita eri versioita. Kokosin tämän version omien mieltymysteni mukaan ja ainesosina on varmasti myös sellaista mitä alkuperäiseen ei kuulu, mutta sopii silti hyvin joukkoon :)
180 g katkarapuja
150 g ranskankermaa
½ dl (kevyt)majoneesia
1 tl dijonsinappia
1 rkl sitruunamehua
½ dl hienonnettua tilliä
½ dl hienonnettua ruohosipulia
1 punasipuli
1 keitetty kananmuna
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
paahtoleipää
Sulata katkaravut ja valuta ne hyvin. Sekoita ranskankerma, majoneesi ja dijonsinappi. Hienonna tilli ja ruohosipuli. Lisää seokseen tilli, ruohosipuli, suola, mustapippuri ja sitruunamehu. Hienonna punasipuli ja lisää seokseen. Murskaa kananmuna haarukalla pieneksi muruksi ja lisää seokseen. Lisää lopuksi kuivat katkaravut(jätä muutamia katkarapuja koristeluun) ja sekoita. Paahda leivät. Leikkaa paahtoleivästä reunat pois. Voit leikata leivät ympyrän, kolmion tai suorakaiteen muotoisiksi. Nostele täytettä leiville ja koristele katkaravuilla ja tillillä. Tästä annoksesta riittää noin 8 leivän päälle.
Homemade Blackberry Syrup
-
This chile-infused blackberry syrup is slow-burning, sweet and spicy, and
homemade. Inspired by a recipe in the September 2007 issue of Gourmet
Magazine,...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti