tiistai 18. toukokuuta 2010

Hedelmäinen halloumisalaatti

Lähiaikoina on tullut tehtyä paljon erilaisia salaatteja ja olen jotenkin ollut aika innoissani niistä, koska ne on kaikki olleet todella yksinkertaisia, kevyitä ja silti super hyviä. Ainakin arkena yksinkertainen ja nopea ruoka toimii parhaiten ja jos siitä vielä saa super hyvää niin sehän on aika hienoa :)

Halloumijuusto on yksi grillikauden suosikeistani, mutta se toimii hyvin myös pannulla paistettuna salaatin joukossa. Tästä halloumisalaatista riittää kahdelle.

1 pkt halloumijuustoa
isoja salaatin lehtiä
kirsikkatomaatteja
kurkkua
persikkaa (säilykkeenä)
viinirypäleitä
(oliiviöljyä ja paksua balsamicoa)

Tee annokset suoraan lautasille. Pese ja revi salaatti lautasille. Kuori kurkku ja poista vetinen keskusta. Leikkaa kurkku ja tomaatit annoksiin. Leikkaa persikan puolikkaat ja ripottele ne ja viinirypäleet salaatin päälle. Paista halloumijuustoa kuumalla pannulla öljyssä muutama minuutti per puoli. Asettele juustot salaattien päälle. Itse lorautin salaatin päälle vielä paksua balsamicoa ja tilkan oliiviöljyä, jotka tosin lisäsin vasta valokuvan jälkeen.

3 kommenttia:

  1. Noi viinirypäleet sopii varmaan ihanasti suolaisen halloumin kanssa - ja niin kaunis salaatti.
    Saiskos esittää reseptitoiveita? Näin kesää kohti ois ihana saada idiksiä kesäjuomista. Alholillisia ja jopa alkoholittomiakin. t. heli

    VastaaPoista
  2. Reseptitoiveita saa kyllä esittää ja yritän parhaani mukaan toteuttaa niitä. Pitää alkaa miettiä noita kesäjuomia :)

    VastaaPoista
  3. Paistelin sitten halloumit :) Hyvin onnistui ja oli vähän liiankin hyvää! T. Nea

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...