maanantai 15. elokuuta 2011

Crème brûlée

Jälkkäri suosikki :) Klassikoissa ei kannata lähteä virittelemään mitään omiaan, se on ihan turhaa. Tämän reseptin otin muuten Ruokalan-sivuilta juuri sen yksinkertaisuuden takia. Vähän piti paistoaikaa muuttaa, mutta muuten tämä toimi loistavasti.

2 ½ dl kuohukermaa
½ dl maitoa
1 vaniljatanko
3/4 dl sokeria
3 kananmunan keltuaista
ruokokidesokeria

Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet talteen. Kuumenna kerma, maito ja vaniljatanko kiehumispisteeseen. Laita seos jäähtymään hetkeksi. Vaahdota keltuaiset, sokeri ja vaniljatankon siemenet kovaksi vaahdoksi. Sekoita hieman jäähtynyt kermaseos vaahdon joukkoon. Kaada seos uunin kestäviin vuokiin. Kypsennä 95-asteisessa uunissa noin 70 minuuttia. Joskus lyhyempi paistoaika voi riittää, mutta mun uunissa näiden kesti hyytyä aika pitkään. Anna vanukkaiden jäähtyä. Nämähän voi tehdä myös edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin (pinta vaan tehdään juuri ennen tarjoilua). Ripottele lopuksi vanukkaiden pinta täyteen ruokokidesokeria ja polta pinta kaasupolttimella rapeaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...