keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Saaristolaisleipä osa II

Nyt lähti testiin hieman uudenlainen saaristolaisleivän resepti. Liikaa ei pidä lähteä muuttamaan vanhaa, hyväksi todettua reseptiä, mutta hain tähän vielä enemmän maltaista makua ja vähemmän jauhoista rakennetta.

1 l appelsiinimehua
100 g hiivaa
3½ dl ruisjauhoja
3½ dl kaljamaltaita
3½ dl kauraleseitä (tai vehnäleseitä)
3½ dl siirappia
1½ rkl suolaa
n.8-9 dl vehnäjauhoja
voita

Lämmitä noin 2 dl mehua ja liota hiiva mehun sekaan. Sekoita loppu mehu, hiivaseos, suola ja siirappi. Lisää ruisjauhot, kaljamaltaat ja leseet. Lisää lopuksi vehnäjauhot, jotta näet paljonko niitä tarvitsee. Itse käytin noin 8½ dl. Taikinan kuuluu jäädä aika löysäksi. Voitele kolme pitkulaista leipävuokaa ja kaada taikina vuokiin. Anna kohota liinan alla noin 2 tuntia. Paista leipiä 160-asteisessa uunissa noin 2½ tuntia. Itse laskin lämpötilaa noin 1½ tunnin kuluttua 150-asteeseen ja peitin leivät foliolla, jotta pinta ei tummuisi liikaa. Leivistä tuli super maukkaita ja kosteita, melkein jopa raaan oloisia, vaikka raakoja eivät olleetkaan. Erittäin toimiva resepti! Niin ja leivät on parhaimmillaan vasta muutaman päivän päästä... can't wait :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...