lauantai 21. toukokuuta 2011

Perunafocaccia

 n. 500 g perunoita
7-8 dl vehnäjauhoja
4 rkl oliiviöljyä
9 g kuivahiivaa
2 kananmunaa
1 tl suolaa

Keitä perunat kypsiksi ja anna niiden jäähtyä. Kuori ja muussaa perunat. Sekoita perunat, jauhot, öljy, kananmunat, hiiva ja suola keskenään taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaa ja painele osat leivinpaperilla vuorattujen irtopohjavuokien pohjalle. Anna kohota noin 3 tuntia.

Pinnalle
punaisia ja keltaisia kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
kuivattua rosmariinia
tuoretta rosmariinia
merisuolaa

Voitele focacciat öljyllä ja painele pinnalle punaisia ja keltaisia kirsikkatomaatteja, rosmariinia ja suolaa. Itsellä sattui olemaan tuoretta ja kuivaa rosmariina, joten käytin molempia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulta.. perunasta en olekaan tehnyt aiemmin tätä leipää.

    VastaaPoista
  2. Upea ruokablogi sinulla! Jäin heti koukkuun. Toivottavasti päivittelet ahkerasti niin saamme lisää luettavaa ja kauniita kuvia katseltavaksi! :) Mukavaa kevättä.

    VastaaPoista
  3. Ihanaa, kiitos!!! Kokkailen kyllä aina, kun vapaa-aikaa löytyy, joten päivityksiä on tiedossa! Ehdotuksia ja toiveitakin saa antaa!!!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...