Palak paneer on intialainen pinaatti-kotijuusto ruoka. Tyypillisesti palak paneer on enemmän curry mausteinen kastike, mutta itse jätin curryn tällä kertaa pois ja keskityin muihin intialaisiin mausteisiin.
Palak paneer
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
öljyä
1 tomaatti
250 g tuoretta pinaattia
tilkka vettä
1 tl juustokuminaa
1 tl garam masalaa
½ tl inkivääritahnaa
ripaus suolaa
tuoretta korianteria
1 ½ - 2 dl turkkilaista jogurttia
250 g kotijuustoa
Kuullota silputtu sipuli ja valkosipulinkynsi öljyssä pannulla. Kalttaa tomaatti tekemällä siihen ristiviilto ja laittamalla se hetkeksi kiehuvaan veteen. Siirrä tomaatti kiehuvasta vedestä jääkylmään veteen ja irrota tomaatin kuoret. Poista tomaatin kanta. Soseuta pinaatinlehdet, tomaatti, sipulit ja tilkka vettä sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Kaada seos pannulle. Lisää jogurtti ja mausteet. Silppua sekaan reilusti tuoretta korianteria. Paloittele kotijuusto kuutioiksi ja lisää kastikkeeseen. Hauduta kastiketta matalalla lämmöllä noin 20 minuuttia.
Korianteriraita-kastike
2 dl turkkilaista jogurttia
½ kurkku
1 rkl tuoreita mintunlehtiä
2 rkl tuoretta korianteria
1 tl juustokuminaa
ripaus cayennepippuria
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Raasta kurkku. Silppua mintunlehdet ja korianteri. Sekoita kaikki aineet keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan.
Tarjoile palak paneer riisin, naan-leivän (tai muun intialaisen leivän) ja korianteriraita-kastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti