Paistetut muikut kuittaa pitkästä aikaa pyhien, lomien (olemattomien) ja työkiireiden lomasta. Olikin jo vähän ikävä tätä bloggausharrastusta ja etenkin itse kokkaamista. Uusi vuosi alkaa mehukkaalla viski-browniella :)
200 g taloussuklaata
150 g voita
5 cl viskiä
4 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1½ - 2 dl vehnäjauhoja
100 g pähkinöitä
ripaus suolaa
ripaus leivinjauhetta
Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää viski ja sekoita tasaiseksi. Anna seoksen jäähtyä hetki. Vatkaa kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää suklaaseos ja sekoita tasaiseksi. Sekoita sokeri, kaakaojauhe, vehnäjauhot, suola ja leivinjauhe keskenään. Lisää muuhun taikinaan. Lisää lopuksi rouhitut pähkinät. Voitele uunivuoka tai kaada seos leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan. Itse käytin sellaisia joululaatikkovuokia (n.22x15 cm), joita tällä reseptillä tuli kaksi. Paista 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Viskin maku voimistuu mitä kauemmin brownien antaa maustua (esim. 2 päivää on aika hyvä aika).
Homemade Blackberry Syrup
-
This chile-infused blackberry syrup is slow-burning, sweet and spicy, and
homemade. Inspired by a recipe in the September 2007 issue of Gourmet
Magazine,...
Jes! Hyvä resepti :-) Odottelinkin jo uusia ohjeita!! t. Heli
VastaaPoista