Tutustuin satay-kastikkeeseen ensimmäisen kerran vuonna 2006 Indonesiassa ja siitä tuli heti yksi suosikki kastikkeistani. Tällä kertaa tein kastikkeen kanapalojen ja riisin rinnalle.
Kanapalat ja marinadi
500g broilerin rintafileetä
2 rkl soijakastiketta
2 tl sitruunamehua
2 rkl öljyä
Sekoita marinadin aineet, pyörittele kanat marinadissa ja anna maustua muutama tunti jääkaapissa. Itse leikkasin kanat ohuiksi siivuiksi ennen marinointia. Paista kanapalat pannulla tai grillissä.
Satay-kastike
100g suolapähkinöitä
0,5 dl kookosmaitoa
2 tl soijakastiketta
1 tl currya
1 tl juustokuminaa
1/2 tl korianteria
1 rkl hunajaa
2 valkosipulinkynttä
(vettä)
Murskaa pähkinät tehosekoittimessa pieneksi, tasaiseksi massaksi. Lisää loput aineet ja jatka sekoittamista. Kastiketta voi halutessa ohentaa vedellä. Kastikkeen voi tarjoilla kylmänä tai lämpimänä.
Homemade Blackberry Syrup
-
This chile-infused blackberry syrup is slow-burning, sweet and spicy, and
homemade. Inspired by a recipe in the September 2007 issue of Gourmet
Magazine,...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti