Homemade Blackberry Syrup
-
This chile-infused blackberry syrup is slow-burning, sweet and spicy, and
homemade. Inspired by a recipe in the September 2007 issue of Gourmet
Magazine,...
perjantai 27. marraskuuta 2009
Purtavaa viini-tastingiin - porosienipiirakka, helppo salaatti ja jouluinen aperitiivi
Porosienipiirakka
1 pkt ruistaikinaa
150g kylmäsavuporoa
1- 1 1/2 dl kuivattuja suppilovahveroita
1/4 purjoa
3 munaa
1 tlk ranskankermaa
1 dl kermaa
150g juustoraastetta
valkopippuria
persiljaa
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Kuullota sienet ja purjo voissa pannulla, sekoita poro niiden sekaan ja levitä seos taikinan päälle. Sekoita kananmunat, ranskankerma, kerma, juustoraaste, valkopippuri ja hieman persiljaa ja kaada seos täytteen päälle tasaisesti. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 25-30 min. Peitä piirakka foliolla jos se tummuu liikaa.
Helppo salaatti
aurinkokuivattua tomaattia
mozzarellaa
villirucolaa
basilikaa
tilkka omenaviinietikkaa
tilkka öljyä
rouhittua mustapippuria
Asettele salaatit, mozzarella ja aurinkokuivatut tomaatit lautaselle. Sekoita omenaviinietikka, öljy ja mustapippuri ja kaada salaatin päälle.
Jouluinen aperitiivi
glögitiivistettä
kuivaa kuohuviiniä
Kaada pari ruokalusikallista glögitiivistettä kuohuviinilasin pohjalle ja kylmää kuohuviiniä päälle - Ihana joulujuoma!
Ruoat ja seura oli aivan loistavaa - suuri kiitos Heli!!! Otetaan pian uudestaan!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti