Juhannuksen viettoon on syytä varautua hyvillä eväillä. Ainakin näillä sääennusteilla kannattaa noudattaa hyvä ruoka, parempi mieli -periaatetta. Itse päädyin eilen tekemään pasteijoita, koska ajattelin, että ne piristää mieltä ja vatsaa juhannusruuhkissa. Loput herkut tehdään mökillä :)
Pestopasteijat (30-35 isoa pasteijaa)
n. 1 kg lehtitaikinalevyjä (16 kpl levyjä)
n. 500 g kanafileitä (itse käytin hunajamarinoituja)
100-150 g vuohenjuustoa
2 dl pinjansiemeniä
5 valkosipulinkynttä
1 iso ruukku basilikaa
1 ½ dl oliiviöljyä
2 dl parmesanraastetta
suolaa
1 kananmuna
Sulata valmiit taikinalevyt. Paista kanat ja pilko ne pieniksi kuutioiksi. Valmista pesto sekoittamalla pinjansiemenet, valkosipulinkynnet, basilikanlehdet, oliiviöljy, parmesan ja suola tehosekoittimessa. Jos tehosekoitin on todella pieni, kannattaa tehdä kahdessa erässä (itse tein näin). Leikkaa vuohenjuustopaloiksi. Leikkaa taikinalevyt kahteen osaan (neliöiksi). Kauli jokainen taikinalevy hieman ohuemmaksi säilyttäen ne kuitenkin neliön muotoisina. Levitä päälle pestoa, kanapaloja ja pala vuohenjuustoa. Levitä täytettä vain toiselle puolelle levyä (kolmion muotoiselle alueelle). Taita taikinalevy täytteen päälle ja sulje sauma haarukalla painelemalla. Kostuta pasteijat kananmunalla ja paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Aika kotitekoisen näköisiä ovat :) Toisaalta ne on kotona tehtykin, joten ei mitään turhaa prameilua tähän väliin. Maku on loistava!
Pestopasteijat (30-35 isoa pasteijaa)
n. 1 kg lehtitaikinalevyjä (16 kpl levyjä)
n. 500 g kanafileitä (itse käytin hunajamarinoituja)
100-150 g vuohenjuustoa
2 dl pinjansiemeniä
5 valkosipulinkynttä
1 iso ruukku basilikaa
1 ½ dl oliiviöljyä
2 dl parmesanraastetta
suolaa
1 kananmuna
Sulata valmiit taikinalevyt. Paista kanat ja pilko ne pieniksi kuutioiksi. Valmista pesto sekoittamalla pinjansiemenet, valkosipulinkynnet, basilikanlehdet, oliiviöljy, parmesan ja suola tehosekoittimessa. Jos tehosekoitin on todella pieni, kannattaa tehdä kahdessa erässä (itse tein näin). Leikkaa vuohenjuustopaloiksi. Leikkaa taikinalevyt kahteen osaan (neliöiksi). Kauli jokainen taikinalevy hieman ohuemmaksi säilyttäen ne kuitenkin neliön muotoisina. Levitä päälle pestoa, kanapaloja ja pala vuohenjuustoa. Levitä täytettä vain toiselle puolelle levyä (kolmion muotoiselle alueelle). Taita taikinalevy täytteen päälle ja sulje sauma haarukalla painelemalla. Kostuta pasteijat kananmunalla ja paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Aika kotitekoisen näköisiä ovat :) Toisaalta ne on kotona tehtykin, joten ei mitään turhaa prameilua tähän väliin. Maku on loistava!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti