torstai 16. kesäkuuta 2011

Jälkiruoka grillistä

Mökkeilijät kuulolle, nyt tarjoillaan jälkiruoka suoraan grillistä. Ihan kuvan näköistä annoksesta ei pitänyt tulla, mutta maussa ei ollut mitään vikaa. Todella maukas ja toimiva jälkiruoka. Tarkoitus oli, että annoksessa pohjalla olevat raparperit ja mansikat olisivat pitäneet vähän enemmän muotonsa, eli pidimme niitä grillissä himpun verran liian pitkään ja lopputulos annoksien pohjalla oli raparperi-mansikkasose :)

Limoncellossa marinoidut raparperit ja mansikat vaniljajäätelön ja vaahtokarkkien kanssa
raparperia
mansikoita
Limoncello-likööriä
vettä
sokeria
vaniljasokeria
vaniljajäätelöä
vaahtokarkkeja
grillitikkuja
foliota

Pilko raparperit ja mansikat pieniksi paloiksi (jokaiseen annokseen voi laittaa noin 2-3 dl). Kiehauta kattilassa noin ½-1 dl vettä, sekoita joukkoon n.1 dl sokeria ja ripaus vaniljasokeria. Odota, että sokeri liukenee veteen. Ota kattila liedeltä ja lisää sekaan n. 1½-2 dl Limoncelloa. Jäähdydä seos ja kaada se jäähtyneenä raparperien ja mansikoiden päälle. Anna maustua muutama tunti. Valuta raparperit ja mansikat ennen niiden laittamista folioihin. Laita foliot kiinni ja grillaa niitä noin 10 minuuttia. Meillä nämä oli grillissä noin 20 minuuttia ja siinä ajassa marjoista tuli sosetta. Makuahan se ei haitannut, mutta annokset on kivemmat näköiset jos raparperi ja mansikat pysyy muodossaan. Grillatessa kannattaa tarkkailla annoksia ja avata vaikka yksi folio 5 minuutin jälkeen. Tarjoile jälkiruoka folioista lisäämällä päälle vaniljajäätelöä ja tikuissa grillattuja vaahtokarkkeja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...