Jos pelkillä sienillä voisi elää, saattaisin tehdä niin :) Olen aikaisemminkin tehnyt sienisalaattia cocktail-palojen kanssa. Tällä kertaa tein vähän eri reseptillä sienisalaatin muiden ruokien lisukkeeksi.
150-200 g suolasieniä
100 g siitakesieniä
3 salottisipulia
1 dl kuohukermaa
1 dl ranskankermaa tai smetanaa
1 rkl etikkaa
voita
persiljaa
valkopippuria
ripaus sokeria
Liota suolasienet ajoissa sienisalaattia varten. Itse liotin sieniä noin 5 tuntia ja se riitti tähän määrään, mutta sienten suolaisuus pitää todeta itse maistamalla sieniä. Puhdista ja pilko siitakesienet pieniksi paloiksi. Kuori ja pilko salottisipulit. Kuullota siitakesienet ja salottisipulit voissa pannulla. Anna niiden jäähtyä. Pilko suolasienet ja sekoita ne siitakesienien ja sipulien kanssa. Vaahdota kerma ja sekoita kerma, ranskankerma(tai smetana), etikka ja mausteet keskenään. Pilko sekaan reilu kourallinen persiljaa. Sekoita lopuksi kastikepohja ja sienet sekaisin. Anna maustua ainakin muutama tunti jääkaapissa.
150-200 g suolasieniä
100 g siitakesieniä
3 salottisipulia
1 dl kuohukermaa
1 dl ranskankermaa tai smetanaa
1 rkl etikkaa
voita
persiljaa
valkopippuria
ripaus sokeria
Liota suolasienet ajoissa sienisalaattia varten. Itse liotin sieniä noin 5 tuntia ja se riitti tähän määrään, mutta sienten suolaisuus pitää todeta itse maistamalla sieniä. Puhdista ja pilko siitakesienet pieniksi paloiksi. Kuori ja pilko salottisipulit. Kuullota siitakesienet ja salottisipulit voissa pannulla. Anna niiden jäähtyä. Pilko suolasienet ja sekoita ne siitakesienien ja sipulien kanssa. Vaahdota kerma ja sekoita kerma, ranskankerma(tai smetana), etikka ja mausteet keskenään. Pilko sekaan reilu kourallinen persiljaa. Sekoita lopuksi kastikepohja ja sienet sekaisin. Anna maustua ainakin muutama tunti jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti