Vaikka leipien teko on mielestäni aika vaikeata, niin kyllä siinä aina välillä onnistuukin. Nyt tuli tehtyä aika hyvä pähkinäleipä, joka ansaitsee blogi maininnan.
½ l piimää
25 g hiivaa
1 dl siirappia
2 tl suolaa
1 dl ruisjauhoja
2 dl grahamjauhoja
noin 80 g murskattuja pähkinöitä
noin 9 dl vehnäjauhoja
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liota hiiva piimän sekaan. Lisää siirappi, suola ja ruisjauhot. Anna taikinan seistä 5-7 minuuttia. Hienonna pähkinät tehosekoittimessa taikinan käydessä. Pähkinöihin saa jäädä isompiakin paloja. Sekoita taikinaan grahamjauhot, pähkinät ja 2 dl vehnäjauhoja. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta taikinaan loput jauhot. Peitä taikina liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta jauhotetulla alustalla kaksi leipää. Nosta leivät voideltuihin leipävuokiin ja anna kohota vielä 20 minuuttia. Taikinasta voi tehdä myös vain yhden leivän, jos leipävuoka on isompi. Itse koristelin toisen leivän pähkinöillä. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Anna leipien jäähtyä hetki ennen niiden kumoamista leipävuoista.
Homemade Blackberry Syrup
-
This chile-infused blackberry syrup is slow-burning, sweet and spicy, and
homemade. Inspired by a recipe in the September 2007 issue of Gourmet
Magazine,...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti