Löysin tämän herkkusienikeiton Yhteishyvä -lehden välissä tulevasta Ruokamaailmasta. Tässä hieman mukailtu versio reseptistä.
200 g herkkusieniä
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
2-3 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl kasvislientä
1 dl (kuohu)kermaa
½ tl suolaa
½ tl valkopippuria
tilkka konjakkia
persiljaa
Puhdista ja pilko sienet. Kuori ja pilko sipulit. Kuullota sieniä ja sipuleita voissa pannulla noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon jauhot ja kasvisliemi. Keitä seosta noin 10 minuuttia. Jos käytät kuohukermaa, voit vatkata kerman löysäksi vaahdoksi ja lisätä keittoon. Jos taas käytät ruokakermaa, lisää se sellaisenaan keittoon. Itse vatkasin kerman ja keitosta tuli kohtalaisen kuohkea. Mausta keitto suolalla, valkopippurilla ja tilkalla konjakkia. Anna hautua hetki. Keitosta riittää 2-3 annosta.
Tämä oli helppo, nopea ja herkullinen - me like :)
Homemade Blackberry Syrup
-
This chile-infused blackberry syrup is slow-burning, sweet and spicy, and
homemade. Inspired by a recipe in the September 2007 issue of Gourmet
Magazine,...
Minulta ovat sienet lähes lopussa ja teen nyt erilaisia versioita herkkusienikeitoista. Ihan mainiota ruokaa siitäkin saa :)
VastaaPoista