maanantai 29. maaliskuuta 2010

Feta-lammaspiirakat

Löysin tämän reseptin Pirkka -lehdestä ja se kuulosti juuri sopivalta näin pääsiäisen alla. Pääsiäinen menee matkoilla, joten mitään kunnon pääsiäisillallista en pääse kokkaamaan, mutta jotain halusin tehdä ja tämä tuntui hyvältä vaihtoehdolta.

Yleensä valmistan piirakkapohjat itse, koska niiden tekemisessä ei kauan mene, mutta nyt iski suurempi laiskuus ja kiire ja päädyin käyttämään valmista ruispiirakkapohjaa.

Täyte
240 g lampaan jauhelihaa (pakaste)
n. ½ purjoa
n. 1 dl minttua
n. 50 g aurinkokuivattua tomaattia
150 g fetaa
2 kananmunaa
2 ½ dl kermaa
suolaa
mustapippuria
öljyä

Pilko purjo ja kuullota sitä hetki pannulla. Lisää joukkoon (sulatettu) jauheliha. Ruskista kevyesti ja anna hautua hetki kannen alla. Nosta pannu liedeltä. Pilko noin 1 dl mintunlehtiä ja aurinkokuivatut tomaatit ja sekoita ne jauhelihan kanssa. Pilko feta pieniksi kuutioiksi. Leikkaa taikina 12 osaan ja kaulitse osat ohuiksi muffinssivuokaan sopiviksi pohjiksi. Painele pohjat voideltuihin muffinssivuokiin. Jaa jauhelihaseos ja feta vuokiin. Sekoita kananmunat ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos vuokiin. Paista 200 -asteisessa uunissa 25-30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna piirakoiden jähmettyä hetki uunin jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...