sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Alkuruokia illalliselta

Lauantaina illallistettiin viiden ruokalajin voimin. Tarjolla oli kaksi alkuruokaa, pääruoka ja kaksi jälkiruokaa. Illan menu kokonaisuudessaan oli seuraava:

Tonnikala-wasabitartar
Hunajassa marinoidut vuohenjuusto-parmankinkkukiekot salaattipedillä
Surf ´n´Turf wok-kasviksilla
Sabayon vaahterasiirapissa marinoiduilla marjoilla, marengilla ja keksinpaloilla
Viikuna-pistaasisuklaa

Tonnikala-wasabitartar
pieni pala tuoretta, raakaa tonnikalaa
1 salottisipuli
1 lime
1 tl wasabia
suolaa
mustapippuria

Pilko tonnikala ja salottisipuli pieniksi paloiksi. Salottisipuli saa olla todella pientä. Raasta päälle limenkuorta. Purista limestä mehu pieneen kulhoon. Lisää wasabi, suola ja mustapippuri. Sekoita kunnes wasabi on liuennut nesteeseen. Kaada seos tonnikalan ja sipulin päälle, sekoita ja laita kylmään maustumaan. Tonnikala alkaa kypsyä limemehussa ja sen myötä myös kalan väri alkaa muuttua. Annoin tartarin maustua ja kypsyä muutaman tunnin.

Hunajassa marinoidut vuohenjuusto-parmankinkkikiekot salaattipedillä
noin 1-1,5cm paksuinen vuohenjuustokiekko per ruokailija
1 parmankinkkusiivu per ruokailija
hunajaa
suolaa
mustapippuria
paria erilaista salaattia
pinjansiemeniä
oliiviöljyä
balsamicoa

Valuta hunajaa vuohenjuustokiekkojen päälle molemmin puolin. Ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria. Kääri kiekot parmankinkkuun ja valuta päälle vielä hieman hunajaa molemmin puolin. Laita salaatit kulhoon ja mausta suolalla, mustapippurilla, oliiviöljyllä ja balsamicolla. Annostele salaatit lautasille. Paahda pinjansiemeniä hetki kuivalla pannulla. Ripottele pinjansiemenet salaattien päälle. Paista vuohenjuustokiekkoja muutama minuutti molemmin puolin kunnes parmankinkun pinta on saanut hieman väriä. Nosta kiekot salaatin päälle.

4 kommenttia:

  1. Nämä vuohenjuustokiekot...ah nam!!! En olekaan koskaan silannut niitä hunajalla ennen paistamista. Aivan tajuttoman herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
  2. Hunajan käyttö kannattaa, varsinkin jos tykkää suolaisen ja makean yhdistämisestä ja minusta nämä on aika suolaisia, joten siihenkin sopii, että siellä on makeutta mukana...

    VastaaPoista
  3. Nyt vasta pääsin katsomaan noita illallisen tuloksia. Ihanan näköisiä!! Erityisesti toi vuohenjuustokiekko salaatilla on loistavan oloinen. Oliko helppo paistaa rapeaksi ilman että juusto pahasti suli?

    heli

    VastaaPoista
  4. Oli helppo paistaa ja juusto ei sulanut liikaa. Paistoin molemmin puolin 1-2 minuuttia tai silleen, että saavat väriä :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...