torstai 16. helmikuuta 2012

Kanakeitto ja aioli

Kylmän talvipäivän kruunaa mausteinen kanakeitto ja aioli. Kuvasta tuli vähän huono, mutta ehkä siitä ymmärtää kuitenkin idean, eli tarvitaan kirkasta kanakeittoa ja sen päälle aiolia ja sitten ne voikin sekoittaa yhteen ja nauttia. Idea tähän tuli työpaikkaruokalasta, jossa tämän tapainen kanakeitto on yksi suosikki ruoistani. Aiolia olen tehnyt usein ystävien kanssa ja se taitaa olla meidän kaikkien suosikkia (ainakin lohkoperunoiden kanssa :)

Kanakeitto
300 g maustamattomia kanafilesuikaleita
öljyä
currya
pari porkkanaa
pari perunaa
½ kesäkurpitsa
½ paprika
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 l vettä (ehkä vähän enemmän jos kasviksia on tosi paljon)
2 kanaliemikuutiota
1 tl punaista currytahnaa
1 tl inkivääritahnaa
1 rkl tomaattipyrettä
2 rkl hunajaa
½ sitruunanmehu
suolaa
mustapippuria

Paista filesuikaleet öljyssä pannulla. Mausta currylla. Pilko kaikki kasvikset. Lisää kattilaan vesi, kasvikset, kanapalat ja kaikki mausteet. Sekoittele mausteet tasaisesti keittoon. Kiehauta keitto ja anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsyneet. Tarjoile keitto aiolin kanssa.

Aioli (tai siis tuunattu kaupan valkosipulimajoneesi)
1 kokonainen valkosipuli
oliiviöljyä
1/3 Kavli Aioli (valkosipulimajoneesi) tuubista

Valkosipulimajoneesin voisi tietysti tehdä alusta alkaen itse ja sellaisena se olisi varmasti todella maukasta. Tein kuitenkin aiolin kaupan valmiiseen tuubiin, koska tästä on jo muodostunut aika legendaarinen aioli muutaman ystävän kanssa :) Eli kuori valkosipulista isoimmat kuoret pois. Laita valkosipuli uunivuokaan ja kaada päälle reilu loraus öljyä. Paahda 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Tarkkaile valkosipulia hieman, ettei se pala. Ota valkosipuli uunista ja anna sen jäähtyä hetki. Kaavi pehmeät valkosipulinkynnet kuorien alta kulhoon. Yleensä ne saa tosi helposti, koska kuoret irtoaa melkein itsestään. Murskaa valkosipulinkynnet haarukalla. Lisää sekaan valmis aioli ja sekoita. Valmista tuli! (kannattaa kokeilla keiton lisäksi lohkoperunoiden kanssa)

Kiitos ruokalan kokille super hyvästä kanakeitosta aiolin kanssa!
Ja kiitos kaverit aioli- ja lohkiskokkailuista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...