tiistai 8. marraskuuta 2011

Kebab-salaatti

Tuli tehtyä aika hyvä kebab-salaatti Lidl:n pakaste kebabista, joten jaan sen nyt teille. Tämä on sopivaa sunnuntai ruokaa :)

Kebab-salaatti
400 g kebablihaa
n.2 dl valmista tomaattikastiketta
salaattia
tomaattia
punasipulia
jalopenoja
tummia ja vaaleita krutonkeja
maustamatonta jogurttia (ja mausteita)

Paista kebablihaa pannulla pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää valmista tomaattikastiketta noin 1-2 dl ja jatka paistamista hetki. Kokoa salaatti kaikista aineksista oman maun mukaan. Lisää päälle itse tehdyt krutongit ja jogurtti. Itse maustoin maustamattoman jogurtin suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella.

Tomaattikastike
4 isoa tomaattia
1 kasvisliemikuutio
2-4 tl punaista currytahnaa
2 rkl tomaattipyrettä
sipuli (pilkottuna)
kuivattua basilikaa (tuoretta voi aina myös käyttää)
suolaa
mustapippuria
tilkka sitruunamehua
tilkka vettä

Kalttaa tomaatit ensin. Tee tomaattien pohjaan ristiviilto veitsellä ja laita tomaatit kiehuvaan veteen hetkeksi. Siirrä tomaatit kiehuvasta vedestä noin minuutin kuluttua kylmään veteen hetkeksi. Tomaateista alkaa irrota kuori jo itsestään. Kuori tomaatit ja poista kannat. Laita tomaatit pieneen kattilaan hautumaan hetkeksi kaikkien muiden aineiden kanssa. Anna kastikkeen hautua ja maustua hetki. Soseuta kastike lopuksi. Tarkista vielä maku ja lisää esim. suolaa tai tulisuutta oman maun mukaan.

Tummat ja vaaleat krutongit
paahtoleipää
ruispaloja
oliiviöljyä
valkosipulia
kuivattuja yrttejä (tilliä, basilikaa)
suolaa
mustapippuria

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Paloittele paahtoleivät ja ruispalat pieniksi neliöiksi. Paista leipäpaloja pannulla öljyssä hetki. Purista sekaan valkosipulia ja lisää paljon mausteita. Anna leipien paistua pannulla rapeiksi krutongeiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...