keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Kasvispihvit

Paistetut muikut on pitänyt pientä taukoa kokkailusta ja ollut enemmän hyvän ystävän häähumussa juhlien polttareita ja häitä. Aivan mahtavat viikot takana ja kourallinen uusia, ihania ystäviä :) Kaiken tämän juhlinnan jälkeen lienee hyvä palata terveellisen ruoan pariin ja mikäs sen oivempi valinta kuin kasvispihvit kauden vihanneksista. Jotta homma ei kuitenkaan menisi liian terveelliseksi maustetaan kasvispihvit juustolla ja paistetaan voissa - rakkaat lukijat, ne on silti kasviksia :)

2 perunaa
1 porkkana
1 sipuli
½ (tai pieni pala) bataattia
2 kananmunaa
½ - 1 dl vettä
½ dl korppujauhoja
2 dl juustoraastetta
ripaus suolaa
ripaus paprikajauhetta
voita

Kuori ja raasta kasvikset. Sekoita kananmunat, vesi, korppujauhot, juustoraaste ja mausteet. Veden määrä riippuu siitä miten kosteita kasvikset ovat. Sekoita kasvikset seokseen tasaisesti. Itse lisäsin vettä ensin ½ dl ja sitten pikku hiljaa lisää. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista ne voissa pannulla. Aluksi ainakin itsestä tuntui, että pihvit ei pysy kasassa, mutta uskoa kehiin ja siitä se lähtee. Hyviä tuli!

Kastikkeeksi kasvispihvien kanssa tein nopean kermaviiliseoksen sekoittamalla kermaviiliin tilkan omenaviinietikkaa, hunajaa, sinappia ja lisäämällä kuivattuja yrttejä. Enjoy :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...