maanantai 30. elokuuta 2010

Pinaattituorepastaa tomaattikastikkeella

Tänään tuli tehtyä kasvisruokaa isolla K:lla. Olen välillä hieman ennakkoluuloinen kasvisruokien suhteen, mutta nyt tuntuu, että onnistuin itsekin tekemään aika hyvää kasvisruokaa. Ruoan pohjana on pinaattituorepasta, jonka tekemiseen ei oikeasti kulunut kovin kauan aikaa(ehkä noin 40 minuuttia) ja tomaattikastikkeen tekee todella nopeasti, joten kannattaa kokeilla. Näillä määrillä reseptistä riittää 3-4 annokseen.

Pinaattituorepasta
20-30 tuoretta pinaatinlehteä
n. ½ dl vettä
n. 5 dl durumvehnäjauhoja
2 kananmunaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa

Soseuta pinaatinlehdet tehosekoittimessa ja lisää vesi. Sekoita jauhot, kananmunat, oliiviöljy ja suola kulhossa. Lisää pinaattivesi taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Itse lisäsin lopuksi vielä hieman jauhoja, koska taikina oli aika löysää. Vaivaa taikinaa hetki. Jaa taikina 4 osaan. Kääri kolme osaa tuorekelmuun odottamaan. Kauli taikina jauhotetulla tasolla ohueksi levyksi. Kaulitessa kannattaa pitää jauhot lähellä, koska niitä tarvii vähän väliä, jotta taikina ei jää kiinni alustaan. Taittele taikina 3 osaan ja kauli uudelleen. Toista tämä ainakin 4 kertaa. Kauli taikina lopuksi suorakaiteen muotoiseksi, ohueksi levyksi ja leikkaa siitä veitsellä ohuita nauhoja. Nosta tuorepasta narulle kuivumaan, kunnes olet kaulinnut kaikki 4 osaa. Tuorepasta säilyy jääkaapissa seuraavaan päivään tai sen voi myös pakastaa.
Tomaattikastike
2 (isoa) sipulia
n. 40 kpl punaisia ja keltaisia kirsikkatomaatteja
1-2 valkosipulinkynttä
tuoretta pinaattia
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
sitruunamehua
(parmesanraastetta)

Kuullota sipuleita oliiviöljyssä pannulla. Lisää joukkoon pinaatinlehdet ja kuullota vielä hetki. Lisää kirsikkatomaatit ja basilikanlehdet ja hauduta ruokaa pannulla hetki. Mausta lopuksi mustapippurilla, suolalla ja tilkalla sitruunamehua. Voit keittää tuorepastan yhtä aikaa kastikkeen valmistuessa. Keitä tuorepastaa kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 2-4 minuuttia pastan paksuudesta riippuen. Sekoita lopuksi pasta ja kastike ja koristele annokset basilikalla ja parmesanraasteella.

1 kommentti:

  1. Iloisen oloista ruokaa. Pitääkin kokeilla, pinaatin ystävä kun olen.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...