Itsenäisyyspäiväjuhlista on samalla kokoonpanolla alkanut jo muodostua perinne ja suuri kiitos siitä Pikelle ja Mikolle! Tänäkin vuonna juhlat olivat erittäin onnistuneet :)
Tässä ohje Itsenäisyyspäiväkakkuun, jonka pohjana on hyvin perinteinen porkkanakakku!
4 dl porkkanaraastetta
4 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kanelia
3/4 dl mantelirouhetta
100 g margariinia tai voita
3 kananmunaa
Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua
Sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää sekaan kananmunat, sulanut margariini/voi ja porkkanaraaste. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 200 asteessa 30-40 minuuttia. Jäähdytä kakku. Sekoita kuorrutuksen aineet ja kuorruta jäähtynyt kakku. Suomenlipunristin tein sinisestä marsipaanista, jota saa valmiissa tuubissa kaupoista :)
Vihje! Samasta taikinasta voi tehdä myös porkkanamuffinssejä ja kuorruttaa ne. Muffinssejä paistetaan noin 20 minuuttia 200 asteessa.
Homemade Blackberry Syrup
-
This chile-infused blackberry syrup is slow-burning, sweet and spicy, and
homemade. Inspired by a recipe in the September 2007 issue of Gourmet
Magazine,...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti